Pojkarna

Fredriks betraktelser
Temperaturskillnader
Skrivet av Fredrik   
10-02-15 20:27

Tiden för stora skillnader i temperatur under dagen är här!

Från mitten av februari brukar man kunna känna solens värme i luften. Det kan vara -10 och ändå droppa från taken tack vare värmen från solen.

På morgonen idag var det -24 grader och på dagen -4. När jag åkte hem från jobbet var det -16 igen. Intressant men lovande inför våren!

Ett annat lovande tecken att solen värmer är att hundarna har flyttat ut och ligger i sina gropar ute i snön och myser på rygg med benen i vädret. Större delen av vintern har man knappt sett till dem ute.

När jag ändå är inne på ämnet temperatur förundras jag över att det inte verkar gå att köpa en vettig utomhustimer. När det är kallt ute går de för sakta - kall bil för att den just startat när man ska åka. När det är varmare ute går den lite för fort - kall bil när man ska åka.

Vem har hittat på att göra en utomhustimer som man säljer i norra Sverige så att den fungerar ner till -25 grader? Det är i de temperaturerna och kallare som man verkligen behöver en timer! Vi köpte en digital variant för några år sedan i hopp om att den hade färre mekaniska delar. Den frös sönder å det ordentligaste och tog med sig en säkring som en sista protest över att bli förpassad ut i den -30 gradiga natten.

Något som också är trevligt så här i mitten av februari är att ljuset börjat återvända på allvar! Det är hyggligt ljust när man åker till jobbet och inte helt mörkt när man kommer hem!

//Fredrik

 
Skogspromenad med hela flocken
Skrivet av Fredrik   
10-01-24 22:38
alt

Det har varit kallt under en längre period, men nu var det perfekt väder för en promenad i skogskanten med barnen i pulka. Pojkarna tyckte det var roligt att åka pulka och hundarna fick vara draghjälp.

alt

Elliot myser i det vackra vädret.

 
2000kWh i november
Skrivet av Fredrik   
09-10-31 07:27

Nu har den kallare och mörkare perioden oåterkalleligt kommit. Man möts av minusgrader så snart termometern granskas på morgonkvisten.

Skenande elräkningar

För villaägare har också den del av året där elräkningarna skenar börjat. Det är mycket som tar energi i våra hem vilket nu för tiden kostar en avsevärd summa pengar.

Hur man än gör det står uppvärmningen för en stor del av kostnaden för oss som bor i den norra delen av landet och något ytterligare för oss som bor i välkända kallhål där temperaturen alltid håller sig några grader under närliggande högre trakter.

Läs mer... [2000kWh i november]
 
Klippkort på akuten?
Skrivet av Fredrik   
09-10-09 04:57

Sedan man fick förmånen att bli förälder och därmed också ta hand om två pojkar kom också de regelbundna besöken på akutmottagningen. De på akuten är i regel väldigt trevliga och tar väl hand om sina patienter.

De gör ett svårt arbete med att prioritera så att de som bäst behöver vården ska få den först, men ändå så att de som har mindre akuta besvär som ändå behöver kontakt med vården ska få det.

Den äldre sonen Felix ramlade ner från ett bord och lyckades bryta ett ben i armen. Vi kom in på akuten vid strax efter 19-tiden och var klara kring 01 på natten.

Nu väntar några veckor med gipsad arm och ett försök att hålla sig lite lugnare.

Lugn och 4 år är nog två motsatser.

//Fredrik

 
Fint väder på lördag!
Skrivet av Fredrik   
09-08-25 21:11

 

 

 

Det är sällan jag brukar önska ett specifikt väder väldigt mycket, men nu på lördag har jag en väldigt stor önskan om att det ska vara regnfritt!

Vår snickare är en av de absolut bästa snickarna i trakten och därmed också väldigt mycket anlitad. Vi har lyckats få honom att besöka oss några gånger under våren och framåt sommaren, men vädret har alltid spelat oss ett spratt.

Tanken är att det ska bli ett hål i taket. Genom det hålet ska den nya skorstenen till vedpannan komma upp. När det regnar har det inte varit någon bra idé att stå där med öppet tak. 

Vi ska även skyndsamt beställa det som behövs för att koppla in ventilationen i tillbyggnaden. Jag håller på att kolla upp vilka bestämmelser som gäller när man har en ventilationskanal från ett pannrum med BAE30-klassning, en från ett rum som tillhör bodelen och en kanal som kommer från badrummet och man vill få ut alla genom ett hål i taket på smidigaste sätt utan att äventyra brandsäkerheten.

Tapeter är för övrigt inköpta till lekrummet med en kanonfin utsikt över ängen och den glittrande Vindelälven. På fredag blir det inköp av golv.

//Fredrik 

Senast uppdaterad den 09-08-25 21:32
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.