Pojkarna

Fredriks betraktelser
Nolia 2009 i Umeå
Skrivet av Fredrik   
09-08-10 06:32

Familjen utanför vårt mobila hus under den tall som gav oss lokalt regn. 

Vi tog oss en fredag-söndag i Umeå för att vara turist i vår närtrakt. Det var sista helgen på Stora Nolia och campingplatsen First Camp i Umeå var fullsatt, vi bokade vår plats i början av maj.

På fredagen fick vi möjlighet att parkera husvagnen i väntan på att vår plats skulle bli ledig inför incheckningen klockan 15. Vi passade då på att besöka Gammlia i Umeå, Västerbottensmuseets friluftsutställning, där man får möjlighet att se svenska djur i en naturlig miljö som det såg ut förr. Felix benämner griskultingar som "Grispuddingar" vilket får en att småle lite varje gång.

Det var verkligen riktigt fullt på campingplatsen. Vi hade en rätt bra plats längst bort i ena hörnet av området. Hade det inte varit för all trafik som körde allt för fort skulle det varit en riktigt bra plats. Det fanns rätt hygglig tillgång till toaletter, möjlighet att diska och duscha. Allt var inte så fräscht och varmvattnet var slut på kvällen, men det är svårt att vänta sig annat.

Natten mot lördag lät det som att det regnade hela natten, som ett duggregn med tunga droppar. Det var med stor förvåning som jag klev ut ur husvagnen och såg att det var helt torrt ute och att regnet egentligen var den dagg som droppat ner från den stora tall vi stod under. :-)

Vi hängde på låset vid Noliamässan och lyckades hitta rätt mycket av det vi letade. Det var lagom mycket folk när det var den näst sista dagen på mässan. I hallen med mat är det alltid fullt och gott om köer som gör det svårt att ta sig fram med barnvagn.

Barnen var vid rätt gott humör och vi tror att de hade rätt roligt. John blev trött och sov genom vissa delar av området. Lite synd för honom att han missade traktorerna...

På söndagen öppnade inget före klockan 10, så vi bestämde oss för att ta ett dopp i Nydalasjön, den badplats som finns i anslutning till campingplatsen. Där kände vi oss nästan som hemma när vi var helt ensamma på badplatsen och kunde busa och bada. Till och med jag som annars inte är så mycket för att bada var helblöt.

Vi förlängde vår vistelse för en tjuga så det blev utcheckning klockan 13 i stället för 12. Vi kunde då äta lunch innan vi åkte vidare för att handla lite på Jula och på Obs. Det var fler än vi som tagit med sig husvagnen till Jula. Mååånga ekipage.

Trots att det är skönt att komma sig iväg ibland så är det bästa med att ha varit borta att få komma hem igen!

En tidigare övertygelse om att inte någon gång besöka campingplatsen i Umeå är nu förbytt i att det nog visst går att besöka campingplatsen fler gånger, men gärna då inte alla andra gör det samtidigt! Vi gillar det där med låg beläggning och lite svalare väder bättre. Inte helt fel att priset dessutom är lägre då. Att betala 260kr per dygn är lite för dyrt... 

//Fredrik 

Senast uppdaterad den 09-08-10 10:24
 
Oljebyte snabbare än tanken
Skrivet av Fredrik   
09-08-02 07:40

Ibland ägnar man en hel del tid åt att fundera över vad man borde göra. I mitt fall har mitt dåliga samvete delvis ägnats åt att det varit dags att byta olja i traktorn sedan en tid. När jag väl tog tag i saken så tog det inte en särskilt lång stund att utföra arbetet. Att fundera över att göra det tog mycket längre.

En annan sak som legat länge har varit att montera de nya fönsterblecken där man behövt mäta, såga och montera. Total arbetstid cirka en timma. Att bekymra sig över att man inte haft möjlighet att göra det tog betydligt längre tid.

Nu är det väl så ska erkännas att när man har två vildingar till barn som mest ägnar sin vakna tid åt att bråka med varandra så blir man lite inspirationslös när det kommer till att göra sådant där barnen inte kan vara med.

Trots det ska jag ändå ägna den sista dagen innan arbetet börjar åt att fixa sådant som legat under en lång tid och bara tar en kort stund att göra som att montera lampan i badrummet, byta några lysknappar, montera lite taklist med mera.

Under tiden jag skrivit detta blogginlägg har jag ägnat mig åt några ytterligare aktiviteter:

 • Stoppat tillbaka PlayStation II enheten i hyllan efter att lillebror dragit fram den.
 • Skällt på storebror som fällt lillebror med krokben
 • Plockat tillbaka CD-skivorna som lillebror dragit ut på golvet
 • Skällt på storebror som tog lillebrors leksaker
 • Plockat ut lillebror ur TV-hyllan
 • Hämtat lillebror från tvättstugan
 • Fått storebror att gå och toa efter att han struttat runt och sett kissnödig ut sedan han kom ner.
 • Hämtat lillebror från tvättstugan
 • Plockat ut lillebror ur TV-hyllan
 • Skällt på storebror som tagit ett tåg av lillebror
 • Plockat upp några CD-skivor som lillebror dragit ner på golvet
 • Bytt blöja på lillebror
 • Hämtat ett glas vatten till storebror
 • Torkat upp vattnet som kom på golvet när lillebror välte muggen
 • Tröstat storebror som fick vatten på sin fot
 • Tröstat lillebror som blev ledsen av att storebror blev ledsen
 • Avvärjt ett slagsmål om en ko

Undra på att man aldrig får något gjort....

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-08-25 21:38
 
Hallå där uppe, nu ÄR gräsmattan BLÖT!
Skrivet av Fredrik   
09-07-11 07:00

Potatislandet har fått nog av regnandet, nu väntar vi på solen!Potatisblasten växer och jordgubbarna har börjat knyta sig sedan över en vecka och de skulle behöva lite sol.

Nu ska jag ta det lugnt med önskandet, för vi vill ha lagom med sol. Inte stekande ökenhetta som senast!

Igår var vi nere vid älven inne i Vindeln för att pojkarna skulle få se lite av forsen. Vi fick bekanta oss med forsen, älven en liten stund innan det kändes som om någon vred på duschen och blötte ner oss. John som satt i vagnen med solsufletten klarade sig bäst från att bli blöt.

Vår utflykt med picknickväskan packad med lunch fick bli på mitt kontor där pojkarna fick roa sig en stund. Med tanke på hur glada de verkar vara över att vara på kontoret så skulle man kunna tro att mitt jobb var ett sådant där riktigt roligt jobb som barn uppskattar. Jag tror nog att när man ska jämföras mot dem som kör lastbil eller traktor, bygger kranar eller monterar rotatorer, kommer mitt jobb att verka väldigt tråkigt.

Med ett hopp om bra utejobbarväder önskar jag alla läsare en regnfri lördag (eller vilken dag ni nu läser detta)!

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-07-18 20:13
 
Bygget går frammåt och nya bilder
Skrivet av Fredrik   
09-07-04 21:52

Då har semestern kommit och arbetet med husprojektet är i full gång. Nu har den stora högen med matjord minskat kraftigt i storlek och vi har gjort klar för det som ska bli gräsmatta. Vi har fått besök av farmor och Marino som hjälper till.

Några plankor som saknades har spikats upp på utbyggnaden.

John har fått åka traktor och det var en uppskattad övning. Han log från öra till öra.

Titta på de nya bilderna som publicerats under mappen "Sommaren 2009". 

//Fredrik

 

 
Semestern närmar sig!
Skrivet av Fredrik   
09-06-25 21:41

Nu närmar sig semestern och det är bara dagar kvar att arbeta innan det är dags att börja arbeta hemma med allt som inte blivit gjort under våren. Vi tjuvstartar lite genom att i morgon på morgonen hämta hem lite sand till grabbarnas sandlåda som just nu är väldigt tom. Det står bara en ram där i en grop.

Då jag arbetat mycket på annan ort än hemorten har väldigt mycket blivit ogjort och gården ser ut som en djungel. Vi har börjat med arbetet lite smått, men man behöver en semester för att ta kommandot över växtligheten.

Vi har 10 kubik med matjord som nu också ligger och väntar på att få fördelas ut över det katastrofområde som var byggplatsen för utbyggnaden förra året. Med denna jordhög hoppas vi att det är möjligt att ta kontroll över kaoset genom att täcka över det värsta i form av gropar, stenar och överbliven sand från bygget.

På baksidan inväntar mycket sandlastande inför kommande år där det i en framtid ska bli en uteplats. Vi ska försöka markera ut det området på ett bra vis så att resten som inte ska bli uteplats kan göras klar.

Helt plötsligt känns semestern ganska kort, för vi vill ju gärna hinna göra en massa saker med barnen också. Förra året var John rätt mycket mindre, men nu när han en springande ettåring blir det nog en sommar utan ro och vila i någon solstol. Storebror som i fyraårspresent fått en cykel kommer nog också att ge oss motion.

Vi har rätt fullt på gården just nu och hoppas att någon vill köpa vår Polar 500GL från -82 som tar plats, annons finns på blocket http://www.blocket.se/vasterbotten/Polar_500GL__82_22107455.htm?ca=2&w=1&last=1

//Fredrik 

 

 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.