Pojkarna

Fredriks betraktelser
Magsjukan har slagit till
Skrivet av Fredrik   
09-03-05 22:31

Jaha, då var det dags ändå. Vi tänkte att vi klarat oss länge, men nu gick det tydligen inte längre.

Felix mår dåligt och som förälder mår man dåligt av att se barnen lida. Tur att vi har flera flaskor med handsprit, för nu är det oerhört viktigt att vara noga med handhygienen för att kanske minska risken något för att fler ska drabbas.

Tvättmaskinen går och går. Torktumlaren lika så.

Välkända tips och råd kring magsjuka som verkar funka är:

- God handhygien

- Var person har sin egen handduk vid handtvätt

- Se till att den som insjuknat får i sig vätska för att undvika risk för uttorkning

- Köp en ljudbok i MP3-format till mobiltelefonen för vaknätter 

- Stanna hemma från arbetet/dagis i två dagar när symptomen försvunnit, man smittar även när man är frisk! 

Vår planerade resa till Norrbotten i helgen blev därmed klart och tydligt inställd.   

//Fredrik

 

Senast uppdaterad den 09-03-05 22:41
 
BE-körkortet närmar sig!
Skrivet av Fredrik   
09-03-04 13:00

Nu närmar sig BE-behörigheten! Jag har varit och skrivit teoriprovet och lyckades klara detta.

Övningskörning blir på schemat nu och en körlektion är bokad inför uppkörningen!

//Fredrik

 
Ett frustande i skogen
Skrivet av Fredrik   
09-02-28 08:20

Hundarna var lite extra ivriga igår och nosade särskilt mycket i ett spår. Nosandet var väldigt intensivt, fast hur jag än räknade så kändes det som om det var tre frustande näsor och inte två. En blick några meter in i skogen gav förklaringen. Det var en älgko som stod där med mulen i vädret och luktade på oss. När hon såg mig och hundarna klev hon iväg med långa kliv. Då först reagerade hundarna på att källan till spåren var nära!

I morse såg Maria älgen på andra sidan älven där den stod och mumsade sly vid älvkanten. Troligtvis samma älg.

Hemma på gården har snön packats ordentligt på vägen och drivorna hur vuxit sedan det senaste snöfallet. Batteriet i traktorn hade laddats ur och när jag väl fick en stund över för att skotta var det bara så det klickade utan att motorn gick runt. Batteriet ska nu vara laddat och en förhoppning är att det blir en stund över för att skrapa vägen lite och köra undan några högar som ett resultat av handskottningen.

I helgen ska här pluggas BE-teori då jag nu bokat tid för mitt prov på onsdag. Inte för att jag köpt en teoribok, men man får kanske lita på sina förvärvade kunskaper på vägen och det övningsprogram jag köpte som för övrigt var väldigt mycket sämre än jag förväntade mig.

En förhoppning för helgen är att vi hinner arbeta lite på vårt bygge och få tvättstugan städad och kanske få dit ett golv i hallen så man kommer till tvättstugan utan att gå på betonggolv.

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-05-10 21:27
 
Återvinning, körkort och KF
Skrivet av Fredrik   
09-02-23 22:05

Då var det en dag när det inte var så kallt ute och återvinningsstationen samtidigt hade öppet. Släpet var helt fullt, lastat med allt möjligt från bygget och från det aldrig sinande förrådet av skräp hemma. Nu är det bara att fylla på igen!

Jag har nu påbörjat studierna inför att skaffa BE-behörighet på körkortet. Teoribiten hoppas jag ska gå bra och jag har köpt ett övningsprogram för att öva på lite frågor så att man kan spara i alla fall några slantar. De lär ju behövas när man ska ta en körlektion för att få reda på det som inte står i kursmaterialet. 

Övningskörning på egen hand blev idag.

Backa runt hörn: Övades genom att vända på parkeringsplatsen på jobbet. Någon hade ställt en snöhög på min parkeringsplats. Det var bara att backa ut ekipaget.

Backa rakt bakåt:  Övades genom att en lastbil med släp parkerade bredvid mig på återvinningen och jag fick backa ut från där jag stod.

Fickparkera: När jag skulle ställa mig på min släpparkering utanför jobbet stod det redan andra bilar där, så jag fick fickparkera mellan två bilar med släpet.

Inget av momenten kändes svårare än vanligt och det borde nog göra att man har en viss möjlighet att klara uppkörningen när teoribiten är avklarad.

Idag var det kommunfullmäktige i Vindelns kommun och nog är det så att man varit sugen på att åka dit och lyssna, men som småbarnsförälder så är möjligheterna till ett "nöjesliv" begränsat, vilket gör att fritidsintresset med politik nog får vänta ännu några år innan man kan börja gå på andra möten än årsmöten och andra större möten där man får chansen att påverka dem som är mer aktiva.

//Fredrik

 
Hantverkare och besök på sjukhuset
Skrivet av Fredrik   
09-02-17 20:07

Vi verkar ha fått klippkort på "Barn" uppe på sjukhuset i Umeå. Vår yngste son John har åter blivit dålig och det blev besök hos sjukvården i går och idag. Idag dessutom både hos den lokala vårdcentralen och på sjukhuset. Det gäller att hellre åka en gång för mycket än en gång för lite när de är så små...

Det verkar som om vi får bygga ut ett extra rum för alla mediciner till dessa förkylningar och öroninflammationer som aldrig verkar ta slut.

Nu har vi fått vår vedpanna inkopplad mot acc-tankarna. Det är "bara" skorstenen som fattas. Den del av skorstenen som ska sitta på insidan finns på plats nu och mineritskiva finns på väggarna. En riktig rör-labyrint är där ovanför tankarna.

Vedpannan är för övrigt en "Orlan 25" tillverkad i Polen. Den ser grön och fin ut där den står kall och oanvänd.

Till vedpannan har vi tre "Borö" ackumulatortankar på 500L varav en med en 110L varmvattenberedare.

Just nu är varmvattnet inkopplat via den gamla 50L-beredaren i gamla badrummet. Vi längar tills vi kan köra igång det nya systemet så man kan få tappa upp ett varmt bad! 

//Fredrik

 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.