Pojkarna

Fredriks betraktelser
Badrummet invigdes med ett dubbelbad!
Skrivet av Fredrik   
09-02-13 22:30

Ritningen gjordes runt jultid 2007. Bygget började på allvar i början på juni 2008. Första badet, den 13 februari 2009.

Ibland får man vänta länge på något blött. Fast en blöt upplevelse blev det första badet. Kanske av flera orsaker dessutom.

Det finns en sak under badkaret som gör skillnaden på att vattnet är i eller under badkaret. Den som tycker att vattnet svalnar fort och gärna kliver upp i lagom tid innan kan låta bli att skruva åt ordentligt, för då smygrinner vattnet ut i god tid innan det hunnit bli kallt.

När man ska "reparera" under pågående vattenpåfyllnad lärde sig Maria hemligheten med vad den där metallprylen som sticker ner i hålet är till för. Den kallas för propp, fast snarare undersidan av den. Om man trycker upp den underifrån så blir det ännu blötare under badkaret!

Vi spenderade en stund med att fundera på att faktiskt trycka i proppen från ovansidan och när vi väl kom underfund med att det var en bra idé blev det inte längre lika blött att ligga där på golvet och fundera hur man får det att sluta läcka ut vatten. 

Därefter blev det blött igen fast orsaken var 8 månader och själaglad. Det sjöng i badkarets metalliska hölje och de båda pojkarna såg väldigt nöjda ut där i vattnet.

I morgon ska vi måla!

//Fredrik

 
Lurad av telefonförsäljare och fått P-böter
Skrivet av Fredrik   
09-02-08 11:26

Vissa telefonsamtal kommer man ihåg med telefonförsäljare. Ibland tröttnar man och svarar lite hastigt på en fråga och i detta fallet lyckades jag bli lurad ordentligt. Under tiden jag förkunnade för försäljaren att jag inte alls köper något eller har för avsikt att betala något alls så passade han på att berätta villkor för mig som jag då inte hörde. I samtalets slut frågade han om uppgifterna stämde vilket jag då svarade "Ja" på omedveten om att jag då beställt en tidningsprenumeration i ett kvartal för 300kr + moms.

Jag har fått lyssna på bandinspelningen där man hör att jag börjat prata, men att hans röst med villkoren överröstar min röst och är den enda som hörs på bandet.

De svarar inte på e-post och när man ringer via telefonen får man bara veta att den person man ringer inte har befogenhet att avbeställa prenumerationen.

Företaget som lurat mig heter Näringslivsguiden och finns listat på sajten svartlista.se.

När vi var i stan i fredags skulle vi passa på att göra något trevligt när familjen väl tar sig en ledig dag, så vi lämnade ytterområdena och åkte in till centrum där vi parkerade vid kajen. Vi hittade en bra parkering och promenerade iväg för att fika. När vi var tillbaka efter 40 minuter satt en böteslapp på rutan. Byborna hade glömt att betala P-avgiften!  Dyrt fika som slutade på 500kr. Nu dröjer det nog innan jag törs åka till stan nästa gång.

Nu har Felix fått feber, så nästa varv på sjukdomsloopen har börjat.

För att avsluta dagens blogg med något positivt så snöar det, rätt ordentligt också! Vi har skottat bort två decimeter på två dagar och nu snöar det mer.

//Fredrik

 
Perfekt väder för en tur med hundarna
Skrivet av Fredrik   
09-01-31 23:53

Då var det dags, vädret perfekt, humöret rätt bra och temperaturen lagom för att stuva om i garaget så det gick att få fram släden från sin sommarförvaring.

Vovvarna var taggade kan jag lova. Så snart de såg vad som kom ut på gården kunde ingen hund längre stå still eller för den delen vara tyst. Det var nästan svårt att få på dem selarna, så ivriga var de.

Vi drog iväg på en liten tur efter vägen och skulle köra lite på ängen i något av skoterspåren, men nu visade det sig att ingen hade varit ute och buskört så alla spår var rätt mjuka och framför allt 10 cm under snön. Det blev en tung halv kilometer i djupsnö innan vi kom upp på skoterspåret igen. Nästa gång ska jag nog ta ut Aktiven på en runda för att se att spåret är uppkört så det går något lättare.

Felix såg rätt förtjust ut där han fick åka med i den stundvis snabba och stundvis långsamt pulsande farten.

Idag har vi burit in badkaret i det nya badrummet. Hoppas på att få besök av både rörkrökare och snickare i slutet på veckan!

//Fredrik

 

Senast uppdaterad den 09-03-11 16:29
 
Taket är nu vitare än tidigare
Skrivet av Fredrik   
09-01-25 22:50

Ibland kan man undra hur lång tid det egentligen ska ta att bygga ett hus. Frågor som är lika svåra att svara på i andra kategorier skulle nog vara:

- Hur långt är ett snöre?
- När är lågkonjukturen slut?
- Hur länge kommer socialdemokraterna att stå ut med Mona Sahlin som partiledare?

Nu har vi gjort framsteg och taket i badrummet är målat tre varv. Dags att montera inredning!

Snart kommer det kluriga här, för vi har ännu inte vår skorsten på plats och vedpannan är lite av en förutsättning för att vi ska få varmvatten. Vi kommer ändå att försöka göra klart så mycket vi kan för snarare än man anar är våren här och då ska ju golvet i vardagsrummet rivas upp och byggas om.

På tisdag ska jag vara med på ett möte om hur man ska göra för att övervintra lågkonjunkturen framför allt med fokus på den industri vi har i Vindeln. Här ska olika organisationer försöka hjälpas åt att vi får behålla människorna på orten så att vi inte står utan arbetskraft när arbetsmarknaden vänder. Jag hoppas kunna bidra med några ord från en som var med vid den förra lågkonjunkturen som egenföretagare.

Vi ska också göra ett krafttag med Hällnäs webbplats, men på grund av lite taskig hälsa har det inte varit så stor mening att arrangera den aktiviteten med min hosta pågående. Hostan har faktiskt tagit några steg tillbaka och jag kan åter arbeta med att spela i den skärmfilm jag skulle ha spelat in långt tidigare denna vecka men när rösten inte höll.

//Fredrik

 

 
Det gör ont att lära sig
Skrivet av Fredrik   
09-01-23 22:26

Det klassiska uttrycket att det gör ont att lära sig gäller verkligen när man är liten. Den yngste sonen, John, har den senaste veckan gjort många erfarenheter kring att ställa sig upp och falla som en fura baklänges när han experimenterat med kunskapen om vad som är stadigt nog att hålla i sig.

Några ting han ramlat baklänges med är:

 - En strumpa
 - En visp
 - Genom att släppa taget
 - En leksaksskärbräda
 - Ett lock på lådan med järnväg

På bara några dagar har man sett hur han blir mer och mer förnärmad när det går tokigt och han faller från sin stående ställning. Det där med att vika ihop kroppen så att man landar på rumpan verkar ha gjort intryck på honom för han har flera gånger landat på den stötdämpande blöjan.

Något som inte gjort ont att lära sig är hur trivsamt det är med ljudböcker. Det är heller inte särskilt dyrt och så har man en MP3-spelare i sin mobiltelefon så det går utmärkt att lyssna på närhelst man får en stund över. I mitt fall innebär det att en ljudbok verkar räcka rätt länge. Idag tog den första ljudboken slut och jag insåg hur tomt det blev.

Jag börjar för övrigt bli väldig trött på denna hosta. Jag har smittat ner minst en kollega som jag nu hostar ikapp med på kontoret. Inte helt enkelt att spela in en instruktionsskärmfilm vill jag lova när speakerrösten med oregelbundna mellanrum bryter ut i hostattacker.

Däremot är det tydligt att jag blivit bättre, för hela veckan har alla samtal avslutats med en önskning om att jag ska krya på mig och idag har samtalen avslutats som vanlgit :-)

Förra helgen skulle jag ha åkt till Paris på söndag kväll, men det blev inget av på grund av förkylningen som då satt igen mina öron å det ordentligaste och då är 7 timmars flygning på två dagar inget man vill genomföra om man ska höra något på mötet.

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-01-23 22:55
 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.