Pojkarna

Fredriks betraktelser
Förkylning, influensa, virus, öroninflammation, halsont, det går bara runt...
Skrivet av Fredrik   
09-01-18 21:10

...som i en oändlig loop går förkylningen runt här hemma. Jag var hos primärvården i fredags och kunde konstatera att jag i vilket fall som helst inte hade någon infektion i kroppen som behövde botas, så mitt onda i öronen och halsen är bara ett "vanligt" elakt virus.

Nu hade väl det där kanske inte varit ett så stort problem om det inte varit för att jag skulle åka till Paris idag på tjänsteresa. 

Nattens ihållande hostatacker och tre omgångar med tekok samt att hörseln mer eller mindre eliminerades till ingenting på ena örat med en tydlig smärta som följd kombinerat med att bihålorna knakar när man böjer sig ner med olika varianter på smärtor som resultat. Något i min erfarenhet kring att åka flygplan säger mig att jag inte vill göra en långresa just nu.

Det hela innebar en klar överdimensionering på arbete för att de andra ska kunna göra min del i arbetet i morgon fast det är jag som laddat för aktiviteten flera dagar....

När jag var på apoteket för att köpa lite värktabletter mot halsont i fredags så var vissa populära sorter slut, vilket säger en hel del om hur många som är sjuka.

Nu måste det väl ändå ge med sig snart!

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-01-18 21:21
 
Tar på mig skoteroverallen på morgonpromenad i -36C
Skrivet av Fredrik   
09-01-16 08:45

 

Morgonens temperatur när jag skulle till jobbet. Foto: Fredrik

Idag är det kallt. Jag brukar inte vara frusen av mig, men när termometern visar -36C ute, då tänker jag faktiskt ta på mig skoteroverallen när jag går ut på morgonpromenaden med hundarna.

Jag lyckades med en rejäl rykande upplevelse i köket också nu på morgonen, då det inte var det lättaste att få något drag i skorstenen åt det håll jag önskade. Ett rätt tufft 'lock' att värma bort. Fast hade inte tändaren strejkat när elden började slockna hade det nog gått bättre...

Vad händer då vid -36C ute?

- Sladdarna till bilarna hade frusit i den formation de hade som upphängda
- Kupévärmarens fläkt hade frusit fast
- Kupébelysningen fungerade inte i Audin
- Saaben ser mest frusen ut men dörrar och annat var opåverkade
- Polarhundarna lyfter på en av tassarna när de är ute på promenad och går med tre ben på marken
- Det lilla 400W-elementet i hundhuset orkar inte hålla inomhustemperaturen över 0C
- Det knarrar rejält under fötterna när man promenerar
- Reflexjackan fryser ihop och blir lika smidig som kartongpapp

Idag ska jag inte åka in på kontoret förrän det blivit något varmare. Bilarna mår inte så bra av kylan... Sist det var under 30C gick en 'modul' sönder som styrde fläkten och den resan till jobbet gick på någon tusenlapp i reparationskostnad.

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-02-17 23:50
 
Ännu ett besök på akuten
Skrivet av Fredrik   
09-01-12 19:32

Ja då har man inte sovit en till natt med minstingen orolig och med väldigt otäck hosta och rossligt med andningen. Man låg vaken och lyssnade att han andades och höll andan när hostatackerna kom.

Vid strax efter 5 var det ingen större idé att ens låtsas sova, så det var bara att stiga upp och skicka ut hundarna i hundgården och ringa sjukvårdsrådgivningen i Västerbotten för en gång i ordningen som jag inte längre kan räkna. De bad mig föra mikrofonen mot John för att lyssna hur rosslandet lät och det blev order om att snarast möjligt inställa sig vid akutmottagningen i Umeå (60 minuter bort). De undrade om vi skulle ta ambulans eller egen bil, men vi valde att ta egen bil då han trots allt lät lite bättre när vi stigit upp och rätt bra när han fick sitta och åka bil.

Storebror fick vara sin första dag på dagis på över tre veckor och det var uppskattat (efter ett tag).

Vi träffade en väldigt trevlig doktor som hade god hand med små barn och lyckades undersöka och utföra viss behandling utan allt för stora protester. Personalen vid barnmottagningen vid Universitetssjukhuset i Umeå är verkligen imponerande duktiga!

Vi fortsätter vårt medicinierande i ytterligare några dagar nu och hoppas att John ska tillfriskna så att denna förkylning någon gång ska ta slut!

//Fredrik - nu med ont i sina öron

 
I slutet av listerna kom en gummirem och rök!
Skrivet av Fredrik   
09-01-11 13:12

Här var tanken att vara ekonomisk. Vi köpte en rikt- och planhyvel för att smidigt (och billigt) kunna tillverka egna lister av virket som vi har hemma.

Jag började med att klyva till lister i lämplig dimension med byggsågen och hyvlade till dem till rätt storlek. Det gick både fort och blev väldigt fint.

För att kunna montera dem stadigt skulle jag hyvla till två 13mm passbitar att montera under gipsskivorna där de inte går ända ner till golvet. Även detta gick bra till sista decimetern då det började ryka och spruta gummiflisor ur hyveln. Drivningen till frammatningen var ur funktion.

Nu vann man sig en resa till Umeå för att få grejjorna reparerade och en till resa för att hämta den när reparationen är klar.

Idag ska vi måla sista varvet på listerna och montera dit dem i tvättstugan så att tvättmaskinen får flytta in i sitt nya rum! Hoppas bara att någon snäll granne hjälper till att bära tvättmaskinen.

//Fredrik

 
Saaben med de underliga problemen
Skrivet av Fredrik   
09-01-03 11:04

Då var det dags igen för ett nytt mysko problem med vår Saab 9-3.

Igår morse när jag skulle till jobbet så var det -24 grader ute och bilen hade stått i motor- och kupevärmare sedan 4-tiden. Vädret hade bjudit omväxlande på kyla och blida. Bilen har inte använts sedan innan jul.

Den lät väldigt kall när jag startade den och fläkten lät inte riktigt frisk.

När jag kom till Vindeln så stängde jag av bilen men fläkten fortsatte köra. Inte så praktiskt.

Som tur är man stamkund hos Bilisten i Vindeln och jag lämnade in bilen för analys. De har fått utreda många mysterier med vår Saab. 

Det är troligtvis någon form av elektrisk pryl som gått sönder som innebär en redig demontering där det är trångt att komma åt. Bilen ska få återvända till doktorn på onsdag för att bli åtgärdad.

Nu får man starta och stänga av fläkten med säkringen och har ingen möjlighet att reglera vare sig temperatur eller fläkthastighet.

//Fredrik

 
«StartFöregående12345678910NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.