Pojkarna

Nolia 2009 i Umeå
Skrivet av Fredrik   
09-08-10 06:32

Familjen utanför vårt mobila hus under den tall som gav oss lokalt regn. 

Vi tog oss en fredag-söndag i Umeå för att vara turist i vår närtrakt. Det var sista helgen på Stora Nolia och campingplatsen First Camp i Umeå var fullsatt, vi bokade vår plats i början av maj.

På fredagen fick vi möjlighet att parkera husvagnen i väntan på att vår plats skulle bli ledig inför incheckningen klockan 15. Vi passade då på att besöka Gammlia i Umeå, Västerbottensmuseets friluftsutställning, där man får möjlighet att se svenska djur i en naturlig miljö som det såg ut förr. Felix benämner griskultingar som "Grispuddingar" vilket får en att småle lite varje gång.

Det var verkligen riktigt fullt på campingplatsen. Vi hade en rätt bra plats längst bort i ena hörnet av området. Hade det inte varit för all trafik som körde allt för fort skulle det varit en riktigt bra plats. Det fanns rätt hygglig tillgång till toaletter, möjlighet att diska och duscha. Allt var inte så fräscht och varmvattnet var slut på kvällen, men det är svårt att vänta sig annat.

Natten mot lördag lät det som att det regnade hela natten, som ett duggregn med tunga droppar. Det var med stor förvåning som jag klev ut ur husvagnen och såg att det var helt torrt ute och att regnet egentligen var den dagg som droppat ner från den stora tall vi stod under. :-)

Vi hängde på låset vid Noliamässan och lyckades hitta rätt mycket av det vi letade. Det var lagom mycket folk när det var den näst sista dagen på mässan. I hallen med mat är det alltid fullt och gott om köer som gör det svårt att ta sig fram med barnvagn.

Barnen var vid rätt gott humör och vi tror att de hade rätt roligt. John blev trött och sov genom vissa delar av området. Lite synd för honom att han missade traktorerna...

På söndagen öppnade inget före klockan 10, så vi bestämde oss för att ta ett dopp i Nydalasjön, den badplats som finns i anslutning till campingplatsen. Där kände vi oss nästan som hemma när vi var helt ensamma på badplatsen och kunde busa och bada. Till och med jag som annars inte är så mycket för att bada var helblöt.

Vi förlängde vår vistelse för en tjuga så det blev utcheckning klockan 13 i stället för 12. Vi kunde då äta lunch innan vi åkte vidare för att handla lite på Jula och på Obs. Det var fler än vi som tagit med sig husvagnen till Jula. Mååånga ekipage.

Trots att det är skönt att komma sig iväg ibland så är det bästa med att ha varit borta att få komma hem igen!

En tidigare övertygelse om att inte någon gång besöka campingplatsen i Umeå är nu förbytt i att det nog visst går att besöka campingplatsen fler gånger, men gärna då inte alla andra gör det samtidigt! Vi gillar det där med låg beläggning och lite svalare väder bättre. Inte helt fel att priset dessutom är lägre då. Att betala 260kr per dygn är lite för dyrt... 

//Fredrik 

Senast uppdaterad den 09-08-10 10:24
 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.