Pojkarna

Planeringsarbete på gården
Skrivet av Fredrik   
09-05-10 21:10

När våren kommit och marken tinat var det läge att flytta på de lerhögar som gömdes i snö. Vi flyttade på några högar just innan frosten medan andra blev kvar.

Det känns i vart fall som en förbättring även om det är nära på omöjligt att göra en lertomt plan så man får helt enkelt lägga ambitionsnivån på ett sådant vis att man inte snubblar eller kör sönder gräsklipparen på den. Leran var redigt stadig och fick mjukas upp många varv för att kunna krattas ut där hål skulle fyllas.

Vissa gånger är man mer nöjd än andra gånger att man har traktor... Arbetet tog bara några timmar.

Nu fattas matjord och vi har ännu inte räknat ut var man köper bra matjord sedan den förra leverantören slutat med leveranser. Det lär ju behövas en och annan kubikmeter.

John har lärt sig lita på sin förmåga att kunna gå idag, även om han ännu gärna håller i sig stadigt i något. Detta något behöver inte vara något så stadigt som en stol, en vägg eller en skåpdörr. Det räcker med en påse prislappar, en tvättlapp eller ett leksakståg. Han fick även idag för första gången känna på hur det känns att krypa på marken utomhus. Han har utforskat omgivningen så mycket han orkat.

Det var två trötta pojkar att natta ikväll. Vad gäller när den äldre somnade så vet jag inte hur länge det tog, för jag somnade före på golvet i hans sovrum.

//Fredrik

 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.