Pojkarna

Temperaturskillnader
Skrivet av Fredrik   
10-02-15 20:27

Tiden för stora skillnader i temperatur under dagen är här!

Från mitten av februari brukar man kunna känna solens värme i luften. Det kan vara -10 och ändå droppa från taken tack vare värmen från solen.

På morgonen idag var det -24 grader och på dagen -4. När jag åkte hem från jobbet var det -16 igen. Intressant men lovande inför våren!

Ett annat lovande tecken att solen värmer är att hundarna har flyttat ut och ligger i sina gropar ute i snön och myser på rygg med benen i vädret. Större delen av vintern har man knappt sett till dem ute.

När jag ändå är inne på ämnet temperatur förundras jag över att det inte verkar gå att köpa en vettig utomhustimer. När det är kallt ute går de för sakta - kall bil för att den just startat när man ska åka. När det är varmare ute går den lite för fort - kall bil när man ska åka.

Vem har hittat på att göra en utomhustimer som man säljer i norra Sverige så att den fungerar ner till -25 grader? Det är i de temperaturerna och kallare som man verkligen behöver en timer! Vi köpte en digital variant för några år sedan i hopp om att den hade färre mekaniska delar. Den frös sönder å det ordentligaste och tog med sig en säkring som en sista protest över att bli förpassad ut i den -30 gradiga natten.

Något som också är trevligt så här i mitten av februari är att ljuset börjat återvända på allvar! Det är hyggligt ljust när man åker till jobbet och inte helt mörkt när man kommer hem!

//Fredrik

 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.