Pojkarna

Aktivering
Skrivet av Fredrik och Maria   
08-08-24 19:06
Rasen kräver mycket aktivering och motion för att må bra. Intellektuell stimulans är väldigt viktig för dem då det är mycket intelligenta hundar. De tycker mycket om att motionera och kan om man tränar dem få en otrolig uthållighet. Om de introduceras för det så tycker de allra flesta om att dra. Om möjlighet finns vill de som har anlag för drag, gärna jobba och visa sig duktiga med sina draghundegenskaper. Favoriten är nog att dra släde ute i snön (kan fungera med spark om man har 1-2 hundar och ingen släde), men på vår och höst så går det oftast bra med någon form av hjulfordon, sparkcykel eller liknande. Att följa med matte/husse på cykeltur kan också vara en höjdare. Tänk bara på att precis som människor så måste hundar träna upp sin kondition stegvis.

Om man inte aktiverar hunden tillräckligt mycket märks det tydligt. Då kan man drabbas av söndertuggade inredningsdetaljer och liknande. Brist på aktivering gör att hunden själv ser till att aktivera sig, och aktiveringen faller inte alltid människor i smaken.
Senast uppdaterad den 08-12-31 09:29
 
Kommentarer (1)
Hane eller tik?
1 13-01-14 16:47
liselott
Hej jag och min familj ska köpa en Siberian Husky. Min fråga är dock vilket är för och nackdelarna med hane och hona? När en tik löper kommer hanen att dra mycket när man är ute med den och stämmer det att hanar är mer keliga än tikarna. Skriv gärna lite mera vad som bör tänkas på vid köp av valp, då menar jag Siberian Huskyn. Tack på förhand!

MVH Lotta

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.