Pojkarna

Siberian Husky med på resan
Skrivet av Fredrik   
09-04-19 21:00

Hur gör man för att ha med sig sina hundar på resan? Med resan menar vi då inte utlandssemestern, utan en resa med bil.

Vår familj består av två vuxna, två barn och två Siberian Husky. Det innebär att vår bil är full så snart vi lastat in familjen, det blir ingen plats kvar för packning. För att göra resan lättare kan vi därför rekommendera:

  • Kombibil
  • Solskydd på fönstren, t.ex. Solar Plexius som hindrar temperaturen i bilen till att stiga lika fort
  • Takbox för packning
  • Hundgrindar t.ex. Jeppe
  • Lastgaller, ej tygvarianten
  • Husvagn

Vi försöker att välja de gånger vi tar med hundarna så att det inte är allt för varmt ute, då våra hundar vanligtvis lider rätt mycket av värme. Om hundarna behöver sitta i bilen måste väder/temperaturförhållanden vara sådana att ingen risk finns att temperaturen i bilen börjar stiga till höga nivåer. Vi har med fördel lagt våra semesterresor på hösten då det är lugnare och svalare ute.

Nya regler för att resa med djur kräver också väldigt stora utrymmen per hund vilket gör det i princip svårt att ha med djur på ett lagligt vis i en vanlig personbil. I vår Audi A6 med Jeppegrindar och ett lastgaller har de relativt gott om plats och kan stå upp och obehandrat vända sig och byta position.

Våra Siberian är oerhört förtjusta i att åka bil. Om man nämner ordet "Bil" så uppstår genast glädjeyttringar och det börjar dra ordentligt i kopplet mot bilen där de snällt väntar på att luckan ska öppnas och de får hoppa in.

Under dagarna på resan sitter de gärna i buren med luckan öppen i skuggan. Vi promenerar dem ofta - kanske är det just därför de tycker så mycket om att vara ute på resa. På kvällen får de komma in i husvagnen och sova där över natten.

I husvagnen har vi lagt hundfiltar på sätena så att man bäddar ovanpå dynorna inför kvällen. Då slipper man allt hår på dynorna under dagen.

Länkar:

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-04-24 07:57
 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.