Pojkarna

Gräsmattan tar form
Skrivet av Fredrik   
09-08-02 06:18

Sista dagen innan arbetet börjar efter semestern börjar gräsmattan ta form. Den tio kubikmeter stora högen med matjord är utspridd och resterna flyttade från det som ska bli gräsmatta.

Det viktigaste med att göra klart för att sätta gräs har varit att få ordning på lutningarna så att vattnet rinner bort. Hela gårdsplanen lutar in mot huset och vi fick göra ett dike där vattnet kan rinna bort. Alternativet hade varit att göra någon form av mer avancerad konstruktion, men då skulle det få betydligt större påverkan på t.ex. fiberkabeln som ligger allt för grunt närmast huset. Hela grusplanen skulle egentligen behöva sänkas 30-50 cm, men det projektet skulle bli ohanterligt stort. Vi får väl se till våren hur det fungerar. Det verkar ha fungerat rätt bra i våras trots att försöken att fixa lutningar frös fast när frosten kom. 

Det har ju regnat en hel del på sistone, närmare bestämt i närmare tre veckor. Gräset har nog ansett att det varit i överkant med det blöta och i underkant med sol. Vi som försökt arbeta med att göra färdigt har också tyckt att det varit svårt att få arbetet gjort när regnet bara öster ner.

Nu ser vi ändå en strimma hopp, alla ytor som tidigare var täckta med sand och lera är nu något som är utjämnade och matjord ligger på det som ska bli gräsmatta. Vi har kört grus från grushögen till det som blir den utökade parkeringen.

Vi har lagt stenar längs efter kanterna där gräsmattan gränsar mot gruset. Kanske blir det då lättare att se när gruset börjar. Vi har lärt oss av tidigare erfarenheter att gräset lätt smyger in på gruset lite i sänder så att man efter en tid har svårt att avgöra var kanten egentligen är.

Utbyggnaden är nu till stora delar målad med täckfärg det första varvet. En förhoppning är att det inte ska regna så det går att måla färdigt det första och förhoppningsvis andra varvet med färg.

 

 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.