Pojkarna

Status från bygget
Skrivet av Fredrik   
08-12-27 08:23

Vi har med våra duktiga hantverkares hjälp nu kommit en ganska bra bit frammåt med bygget. Det var bara att inse att med det arbete Fredrik har och med den tid som blir över när man är tvåbarnsfamilj med en minsting som nu snart är 7 månader.

Badrummet har nu fått matta på golvet och våtrumsmatta på väggarna. Snyggt blev det och jämfört med tidigare blir det rätt stort också! Där inne återstår nu att montera fönsterfoder och taklister. Därefter ska värmen in med ett element. Sedan återstår att koppla in vattnet, men för att kunna göra det vore det bra om vi får igång pannan och varmvattnet ute i pannrummet.

Pannrummet ja, där har det hänt en hel del. Vi har fått de flesta rör dragna för värmesystemet och kan nu köra värmepumpen för att värma upp även den nya delen. Dagen innan julafton kopplades elementen in. Vi har golvvärme där ute i plattan, men kommer att koppla in den inför nästa höst. Tills dess och för att undvika kallras har vi monterat ganska små radiatorer där ute. 

Vardagsrummet har fått sig två hål i väggen som ännu inte fått sitt foder. Hyveln är ansluten i verkstan nu, men tiden har inte funnits att tillverka något dörrfoder ännu. Det behövs ännu lite skivningsarbete för att dölja hålen från de gamla fönstren. Här finns också ett element monterat för att täcka upp för det stora element som vi tog bort till förmån för att undvika hinderhoppning för att komma in i det nya badrummet.

Tvättstugan är på gång, men just nu är den full i prylar som resten av utbyggnaden. Skorstenen finns just nu där ute, men om vi kanske blir av med de olika varianter på influensa som familjen lider av kanske det kan bli ordnat så vi kan måla där ute. Vi skulle vilja kunna flytta ut tvättmaskinen så snart som möjligt dit ut. Nu är den mineritskiva som stått ivägen flyttad ut till vedboden så det går att röja upp för att måla. Även här behövs golvlist, taklist och foder runt dörrar och fönster.

 

 

Senast uppdaterad den 09-02-01 00:10
 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.