Pojkarna

Det är mycket nu...
Skrivet av Maria   
09-10-25 21:45

Nu var det allt ett bra tag sedan jag skrev något här på hemsidan. Men jag anser mig ursäktad eftersom jag har haft viktigare (?!) saker för mig.

Det händer mycket nu, som rubriken antyder. Till att börja med så blev jag hastigt och lustigt med jobb. Blev uppringd en tisdag, började på onsdagen och på den vägen är det. Nu har jag heltidsarbetat i ett par veckor. Det i sin tur innebar viss omställning i familjen. Grabbarna fick längre dagisdagar, middagsrutinerna blev helt uppåt väggarna och en hel drös med andra saker. Nu börjar det så smått landa (tror jag)

Första veckan som jag jobbade ramlade Felix på dagis och fick sig en gigantisk bula i bakhuvudet...mammahjärtat ömmade nog mer även om bulan var stor, blå och öm. Samvetet gnagde en del det med, även om förnuftet vet att det är sånt som händer. Vecka två som jag jobbade så ramlade felix på dagis strax innan hemgång och bröt armen...den här gången ömmade nog faktiskt armen åtminstone lika mycket som mammahjärtat. Nu har det gått ett par veckor och snart åker gipset! Det är nog tur det, för det är en bra frustrerad gipsad 4-åring vi har här hemma. Nu hoppas jag att vi klarar oss från olycka ett tag.

Det är skönt att ha börjat jobba, att komma hemifrån en stund på dagarna och träffa andra vuxna människor. Hjärnan får jobba lite och det mår den definitivt inte dåligt av. Humöret är gladare och jag misstänker att det är en mer harmonisk människa som kommer hem från jobbet nu än den hemavarande filuren som börjat få långtråkigt.

På tisdag kommer sotaren och ska inspektera vårt pannrum, skorsten med tillbehör. Skorstenen ska provtryckas och vi håller tummarna för att allt blir godkänt så vi får klartecken att börja elda i vår vedpanna. Nu är det sista rycket för att bli klara för inspektion. Lister ska upp, foder ska monteras och dörrkarmar och dörrar ska på plats. Det ska förhoppningsvis hinnas med ett varv med spackel också, även om det inte är det viktigaste ur inspektionssynvinkel, men tanken är ju att det snart ska målas också.

Förra helgen lyckades jag måla taket i det blivande lekrummet och i helgen fick jag dit golvet, så nu är det "bara" tapeterna kvar och golvsocklar. Målet är att det ska vara klart innan jul. Men vi får väl se hur det går, med tanke på den akuta tidsbrist som för närvarande råder innanför dessa väggar.

Förkylning är det gott om just nu. Egentligen är det väl mest grabbarna grus som är snoriga som få. Vi har hittills provat på en ny omgång krupphosta med tillhörande vårdcentralsbesök (2st) En del snuva och nu är det feber som verkar vara på tapeten. Just nu är det John, men Felix verkar ha letat upp snuvan iallafall så vi får väl se om det blir feber där med, eller om det klarar sig den här gången.

Nåja, det var mycket virrigt och ostrukturerat om livet för tillfället, men det säger väl något om vardagen här hemma. Nu är det dags att göra sista rycket och hänga tvätten som legat ett bra tag i maskinen. Ska packas dagisväskor och plockas fram kläder. Sedan blir det Gonatt och SovGott!

 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.