Pojkarna

Hösten är här
Skrivet av Maria   
09-09-14 07:44

Fredrik visar upp dörrkarm till pannrumsdörren. 

Ja nu är hösten här. Helt förfärligt verkar många tycka, men jag tycker ändå om hösten. Fina färger, lite lagom kyligt i luften och allt återgår till det "normala" efter sommar, sol och ledighet. Hittills har det dessutom varit rätt bra väder med klara soliga dagar, men det kommer säkert ett gäng regniga, ruggiga dagar när man helst vill krypa ner under täcket med en god bok.

Skorstenen är nu till största delen på plats, det saknas sista biten och lite "topp-prylar". Sedan ska takstegen fästas på plats. Invändigt har vi nu fått lite plåtar på plats på vägg och ska bli en även i tak där skorstenen går "ut". Igår roade vi oss med att montera branddörr till pannrummet, det gick hyggligt. Dörren är på plats men det behövs en aning justeringar innan den är stängnings-/öppningsbar. Sedan ska taklist upp i taket, lite mineritskiva upp på väggen och en dörr in till tvättstugan och monteringsjobbet är klart. Färg till pannrummet är införskaffad så det är bara att måla på!

Lekrummet är nästan färdigspacklat, tapeter, taklister, golv och färg inköpt så vid tillfälle ska även det bli gjort. Förhoppningsvis kanske vi kan få det gjort innan jul. Kliar lite i fingrarna att få fixa till det. Konstaterade att det är det enda rummet i huset där det inte finns några "färdiga" mallar för hur det ska fixas, möbleras osv. Alla andra rum har vi ju "bott" i innan de har målats om/renoverats. Självklart finns det ju saker som ska in i rummet, men allt plockas dit istället för att man först flyttar ut alla grejer och sedan ställer tillbaka samma saker.

Barnen växer och blir större. John klättrar som en vansinnig nuförtiden, på allt, i allt och överallt... Han har även lärt sig kasta saker, och gör det med kraft och styrka. I morse fick storebror smaka på en hård gummiboll (hundens) med en bjällra i. Rakt i ansiktet, och det gjorde ont. Han gillar fortfarande inte idén med dagis, men det blir iaf bättre (tror jag). Än så länge är det ju fråga om ganska få timmar i veckan, men man fasar ju för det blir om det dyker upp möjlighet till jobb på del/heltid.

Felix han pratar på, som vanligt. Språket har utvecklats enormt i sommar och efter. Han trivs som fisken på dagis och vill inte gärna komma hem när man hämtar.

Nu ska jag ta och göra ett pass i husvagnen. Det ska städas ur lite och tvättas upp sängkläder. Det sägs att man måste göra sådant ibland. Fick dock gå ut och slå på värmen i morse så man slipper frysa häcken av sig. Nåja det blir fint och trevligt när det är klart. Dags att ta itu med dagen.

Senast uppdaterad den 09-09-14 08:19
 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.