Pojkarna

Permafrost och finbesök
Skrivet av Maria   
09-04-04 22:12

 

Ute börjar snön så smått töa bort cm för cm. I frysen är det en helt annan femma, eller åtminstone var det en helt annan femma...onsdagen gjorde jag slag i saken. Har funderat på det länge och allt eftersom permafrosten har frysit sig tjockare och tjockare har jag dragit mig för att ta tag i det och frosta av eländet. Helt plötsligt fanns inspirationen, så ut med allt i frysboxen, stäng av frysen, öppna dörren och titta på när det smälter. Nu är det gjort, hoppas det dröjer tills nästa gång.

 

Samtidigt som frysavfrostning pågick hade vi finbesök i fågelbordet. Herr Ekorre brukar hälsa på under förmiddagarna, emellanåt har han Fru Ekorre och en liten med sig. De är rätt söta! Fåglarna verkar konstigt nog inte heller särskilt brydda över att de har sällskap.

Igår (fredag) passade vi på att baka en äppelsmulpaj jag och Felix efter dagis. Det var poppis att få skära äpple med en riktig kniv. Pajen blev god och trots att Felix inte är så förtjust i fikabröd så åt han ändå en bit när den var klar. John fick kalasa på en halva delikatessbröd med smör och ost. Han var nöjd och glad med det.

Idag har vi varit en vända till förrådet och hämtat hem nästa storlek i kläder till John...Hittade lite leksaker och skulle egentligen även haft med oss en låda med skor tillbaka, men den fanns inte i förrådet, så då finns den antagligen redan hemma. Misstanke: Den står under trappen i den obeskrivliga röra som huserar där (tänk bombnedslag...eller ännu bättre, geografisk plats för upprepade provsprängningar). Nåja får göra en arkeologisk utgrävning vid tillfälle...snopet att den inte var i förrådet bara. Annars hade jag ju kunnat leta den hemma tidigare, men jag var så säker!

Imorgon ska det städas lite (eller så mycket det hinns med) annars knackar väl damerna från "Rent hus" på snart. Nehejdå det är faktiskt inte så illa, jag tror att vi skulle få godkänt ändå. Lite stök och elände får man räkna med när man envisas med att bygga om och bo på samma ställe. Skulle helst vilja skräpa klart i vardagsrummet innan det blir någon "större" städning, annars får man göra om allt direkt. Men det finns ju fler rum som behöver lite översyn. Ska försöka intressera Felix för att hjälpa till i hans rum iaf.

Det får nog räcka som betraktelse denna gång. Har en hel drös med tankar och åsikter som säkert skulle behöva vädras, men det är lite tråkigt att vara en oförbätterlig gnällspik varje gång, så jag besparar er denna gång och sätter punkt här.

 

"Kor kan inte cykla"

"Nej men det är ju därför jag vill lära mig"

 

Senast uppdaterad den 09-04-04 22:37
 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.