Pojkarna

Regnet det bara öser ner
Skrivet av Maria   
09-05-06 08:29

Felix har hittat undertecknads gamla leksaksparaply från tidigt 80-tal, fungerar fint som parasoll i solskenet.

Ute öser regnet ner...inne envisas en jättetrött John med att han inte är trött och inte behöver sova. Besvärligt det där, när det börjar bli gränsfall för att man behöver sova både på förmiddagen och eftermiddagen. Närmare två timmars gnäll och halvsomnande tog det innan han slutligen slappnade av.

Tanken var att idag skulle skorstenen komma upp, men som vanligt så verkar vädrets makter ha helt andra åsikter i frågan. Regnet som skulle ösa från ovan redan i måndags, dök upp först igår eftermiddag och det verkar inte vara på övergående ännu. Vi får helt enkelt vänta på bättre tider. Men ibland känns det som om allt rörande utbyggnaden är drabbat av en oerhörd motvind (bildligt talat). Å den positiva sidan sett så traskar det på i en långsam men ändå framåt hastighet inomhus. Jag har tagit mig i kragen och påbörjat spackling av halltak och väggar. Lite bättring kvar där och så är det dags att slipa av ojämnheterna. Sedan är den stora frågan: Tapet, måla eller både och?! Just nu vandrar tankarna i riktning tapet på "långväggen" man ser från vardagsrummet och måla övriga. Kortväggen mot pannrummet är inte många kvadratcentimeter stor när alla plåtar och dörren är på plats. Kortväggen mot den framtida uteplatsen kommer inom okänd framtid att bli motsvarande liten yta eftersom det ska in en dörr där. Långväggen mot vardagsrummet kommer antagligen få en klädhängare/hatthylla och blir därmed utsatt för allehanda smuts och kommer dessutom inte att synas. Men vi får väl se.

 

John fikar lite mellanmål ute i det fina vädret, han önskar bara att han skulle få krypa runt på marken istället för att sitta i vagn.

Helgen som har varit tillbringade vi utomhus. Det var riktigt fint väder och närmare 20 grader varmt, så lusten att sitta inne fanns inte. Det är härligt när man kan vara ute, glömma bort tiden och bara pyssla på med allehanda ting. Vi har rensat upp en del skräp från bygget som har tinat fram från snön. Nu är släpet fullastat och vi väntar bara på en lämplig dag när återvinningen är öppen för att tömma av det. Vi hann även med att röja ur förrådet på gården en del. Det blev MYCKET skräp och 3 flyttkartonger som ska få följa med på loppisen uppe i Hällnäs nu på lördag den 9 maj. Förhoppningsvis blir vi av med en del där. Har även röjt ur en del inomhus som vi inte heller behöver spara och förvara i en massa år till. Egentligen är jag inte så mycket för att spara saker, men det knepiga är när det är fullt användbara saker som man inte egentligen vill kasta bort. Nåja hoppas loppisen löser en del av problematiken, över 30 utställare borde dra en del besökare och potentiella köpare för sådant som inte jag/vi längre behöver.

Tänkte kommentera mp3-böcker och internetshopping så där "från ingenstans". Har senaste tiden ägnat mig åt litteratur i ljudboksform. Helt fantastiskt smidigt när man gör andra saker. Det bästa är att man i moderna mobiltelefoner kan lyssna på dessa utan att behöva skaffa ytterligare en pryl som ska köpas, förvaras, underhållas osv. Lätta att köpa är böckerna också, leveranstid: Så länge det tar att ladda ner dem från butiken. Även några lovord till moderna postorderföretag. Lätt att beställa, Snabba leveranser och ofta leverans direkt i brevlådan/vid dörren. Fick crocsskor till pojkarna i brevlådan igår, beställda för 2 dagar sedan, betydligt billigare än i vanlig butik och dessutom en "roligare" modell. Föredrar annars att köpa vissa saker direkt i butik, men vet man vad man ska ha och dessutom väljer nätbutik med omsorg så är det ibland en fördel att näthandla. Toapapper t.ex, hur kul är det att köpa en stor bal i affären och så ska man dessutom fylla upp hela bilen med den för att få hem eländet. Nödvändigt JA, kulfaktor INGEN. Men...man kan beställa mycket sådant på nätet...toapapper, dammsugarpåsar, tvättmedel, diskmedel och annat som jag inte ser nyttan med att åka till affären för att handla.

Ska nog skriva en rad om bygget också, men det får bli "Om huset" istället.

Senast uppdaterad den 09-05-06 09:30
 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.