Pojkarna

Varje projekt skapar nya projekt
Skrivet av Maria   
09-06-01 09:32

John och Felix provar rutchkanan.

Förra veckan tillbringade vi ett par dagar i husvagnen som står på camping i Luleå. Ganska skönt att komma bort hemifrån ett tag och slippa se allt som väntar på att bli gjort. Samtidigt lite stressande över detsamma. Nu när våren har slagit till med full styrka och grönskan fullkomligen har exploderat så finns det gott om saker att göra. Men grabbarna trivdes i husvagnen och de dagar när vädret tillät provade vi på lekplatsen på campingen. Båda grabbarna gillar att gunga så en del "fartknuffande" blev det. Sedan bjuds det ju även på klättermöjligheter och annat.

På onsdagen "firades" det 3-årig bröllopsdag och det blev tårta á la husvagn, sockerkaka som var och en själv fick applicera lite hallon och grädde på. Lättare att förvara var och en av beståndsdelarna för sig själv än att trycka in en hel tårta i det klart begränsade kylskåpet. Smakar bra iallafall Cool

Hemma igen väntade alla projekten, tror inte ens jag försöker lista dem längre. Inomhus står det stilla, man vill hellre vara ute i sådant här finväder som vi har haft under helgen (om man nu får klaga lite så hade det kanske kunnat vara en aning svalare för oss inbitna nordbor). Men lördagen blev en tur till Granngården för att försöka hitta sättpotatis, det har gjorts försök tidigare på diverse försäljare med dåligt resultat. Egentligen beror väl svårigheterna att hitta sättpotatisen på 1. Kräsen köpare 2. För sent ute som vanligt.

Vad jag ville ha var sättpotatis av sorten Solist. Det satte vi förra året och den var riktigt, riktigt god. Har sneglat lite på Ukama och Otavia (tror jag den senare hette), men har inte hittat någon av sorterna när jag varit på andra ställen. Tidigare år har vi även satt Asterix och den är inte heller helt fel. Dock fanns det nu bara mandel att tillgå, så vi slog till. Vi hade tänkt sätta lite mandel också, men bättre bara mandel än ingen potatis alls. Vi sätter ju bara för "färskpotatis" då vi inte riktigt har någon bra lösning för vinterförvaring av potatisen. Nästa år ska jag köpa sättpotatis tidigt!

John spelar fotboll.

På lördagen grävde vi ner potatisen i landet jag och Felix, det gick rätt bra, men jag måste erkänna att sättandet inte är särskillt kul. Men ska man ha potatis så Smile

Projektet gungställning som startade för en dryg vecka sedan har knoppat av sig. Där gungställningen nu står fanns ingen gräsmatta (då det hade legat en del virke där som tagit död på den). Vi insåg att det aldrig kommer hinna rota sig om man sår nytt gräs, så då återstår "transplantation". Eftersom vi ändå hade ett växthus som skulle monteras så tänkte vi att vi tar gräset därifrån och placerar under gungorna. Med andra ord påbörjades grundläggningen för växthuset. När gräset därifrån var flyttat så räckte det inte till...och projekt "Sandlådan" påbörjades. Sandlådan har varit hemlös sedan husbygget satte igång förra sommaren och för att åter fylla den med sand så ska den grävas ner lite i marken... Så parallellt löper nu grästransplantation under gungorna, växthusmontering och sandlådan. Med två barn blev det hela ganska avancerat. Men...det tar sig och blir nog bra i sinom tid. Dessutom traskar vi runt tomten med all jord som grävs ur, för att fylla i gropar på övriga delar av gräsmattan, och dessutom ska gräs sås där. Vilken tur att vi ännu inte har fått 10kubik matjord som vi beställt.

Som rubriken säger så känns det som om varje projekt orsakar 100 till. Att de dessutom hänger ihop och är beroende av varandra gör inte saken bättre. Men det är ju lite av charmen med ett gammalt hus och en minst sagt bångstyrig tomt med lerskjutningar hela våren och en familj som dessutom gräver upp den titt som tätt av olika anledningar. Det är kul, men ibland blir det mycket Smile.

Morsdag har det också varit, ja vi jobbade och slet då också ute på gården, passade på att ta mellamålsfikat ute i det fria. Det blev lite äppelsmulpaj med marsansås och lite frukt och saft. Vi hoppade över morsdagstårtan eftersom vi har så många födelsedagar i Juni att vi säkert hinner tröttna på tårta iallafall. Till middag blev det grillade hamburgare med klyftpotatis och wookgrönsaker. Efterrätten blev rabarber&jordgubbskräm (hemkokt) med glass.

Nu är det iallafall juni, så får vi se vad den månaden har att bjuda på. Förhoppningsvis försäljning av gamla husvagnen. Fint väder får det gärna bli, lite lagom varmt. Myggfritt kan man ju alltid drömma om. Invasionen har redan startat med mygg och getingar... Men vi får väl se, vi får väl se.

 

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-postadress:
Din hemsida:
Ämne:
Kommentar:

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.