Pojkarna

Välkommen till familjen Gustafsson 

Här samlar vi våra gemensamma sidor och skriver lite sporadiskt av oss för alla som vill veta mer om oss eller läsa om vad vi hållit på med.

Viss fakta finns om hundrasen Siberian Husky och lite fakta om våra egna vovvar.

Läs gärna också om Quadbase BBS som var en av de BBSer som folk ringde till innan man började använda internet i stugorna.

 

2000kWh i november
Skrivet av Fredrik   
09-10-31 07:27

Nu har den kallare och mörkare perioden oåterkalleligt kommit. Man möts av minusgrader så snart termometern granskas på morgonkvisten.

Skenande elräkningar

För villaägare har också den del av året där elräkningarna skenar börjat. Det är mycket som tar energi i våra hem vilket nu för tiden kostar en avsevärd summa pengar.

Hur man än gör det står uppvärmningen för en stor del av kostnaden för oss som bor i den norra delen av landet och något ytterligare för oss som bor i välkända kallhål där temperaturen alltid håller sig några grader under närliggande högre trakter.

Läs mer... [2000kWh i november]
 
Det är mycket nu...
Skrivet av Maria   
09-10-25 21:45

Nu var det allt ett bra tag sedan jag skrev något här på hemsidan. Men jag anser mig ursäktad eftersom jag har haft viktigare (?!) saker för mig.

Det händer mycket nu, som rubriken antyder. Till att börja med så blev jag hastigt och lustigt med jobb. Blev uppringd en tisdag, började på onsdagen och på den vägen är det. Nu har jag heltidsarbetat i ett par veckor. Det i sin tur innebar viss omställning i familjen. Grabbarna fick längre dagisdagar, middagsrutinerna blev helt uppåt väggarna och en hel drös med andra saker. Nu börjar det så smått landa (tror jag)

Första veckan som jag jobbade ramlade Felix på dagis och fick sig en gigantisk bula i bakhuvudet...mammahjärtat ömmade nog mer även om bulan var stor, blå och öm. Samvetet gnagde en del det med, även om förnuftet vet att det är sånt som händer. Vecka två som jag jobbade så ramlade felix på dagis strax innan hemgång och bröt armen...den här gången ömmade nog faktiskt armen åtminstone lika mycket som mammahjärtat. Nu har det gått ett par veckor och snart åker gipset! Det är nog tur det, för det är en bra frustrerad gipsad 4-åring vi har här hemma. Nu hoppas jag att vi klarar oss från olycka ett tag.

Det är skönt att ha börjat jobba, att komma hemifrån en stund på dagarna och träffa andra vuxna människor. Hjärnan får jobba lite och det mår den definitivt inte dåligt av. Humöret är gladare och jag misstänker att det är en mer harmonisk människa som kommer hem från jobbet nu än den hemavarande filuren som börjat få långtråkigt.

På tisdag kommer sotaren och ska inspektera vårt pannrum, skorsten med tillbehör. Skorstenen ska provtryckas och vi håller tummarna för att allt blir godkänt så vi får klartecken att börja elda i vår vedpanna. Nu är det sista rycket för att bli klara för inspektion. Lister ska upp, foder ska monteras och dörrkarmar och dörrar ska på plats. Det ska förhoppningsvis hinnas med ett varv med spackel också, även om det inte är det viktigaste ur inspektionssynvinkel, men tanken är ju att det snart ska målas också.

Förra helgen lyckades jag måla taket i det blivande lekrummet och i helgen fick jag dit golvet, så nu är det "bara" tapeterna kvar och golvsocklar. Målet är att det ska vara klart innan jul. Men vi får väl se hur det går, med tanke på den akuta tidsbrist som för närvarande råder innanför dessa väggar.

Förkylning är det gott om just nu. Egentligen är det väl mest grabbarna grus som är snoriga som få. Vi har hittills provat på en ny omgång krupphosta med tillhörande vårdcentralsbesök (2st) En del snuva och nu är det feber som verkar vara på tapeten. Just nu är det John, men Felix verkar ha letat upp snuvan iallafall så vi får väl se om det blir feber där med, eller om det klarar sig den här gången.

Nåja, det var mycket virrigt och ostrukturerat om livet för tillfället, men det säger väl något om vardagen här hemma. Nu är det dags att göra sista rycket och hänga tvätten som legat ett bra tag i maskinen. Ska packas dagisväskor och plockas fram kläder. Sedan blir det Gonatt och SovGott!

 
Hösten är här
Skrivet av Maria   
09-09-14 07:44

Fredrik visar upp dörrkarm till pannrumsdörren. 

Ja nu är hösten här. Helt förfärligt verkar många tycka, men jag tycker ändå om hösten. Fina färger, lite lagom kyligt i luften och allt återgår till det "normala" efter sommar, sol och ledighet. Hittills har det dessutom varit rätt bra väder med klara soliga dagar, men det kommer säkert ett gäng regniga, ruggiga dagar när man helst vill krypa ner under täcket med en god bok.

Skorstenen är nu till största delen på plats, det saknas sista biten och lite "topp-prylar". Sedan ska takstegen fästas på plats. Invändigt har vi nu fått lite plåtar på plats på vägg och ska bli en även i tak där skorstenen går "ut". Igår roade vi oss med att montera branddörr till pannrummet, det gick hyggligt. Dörren är på plats men det behövs en aning justeringar innan den är stängnings-/öppningsbar. Sedan ska taklist upp i taket, lite mineritskiva upp på väggen och en dörr in till tvättstugan och monteringsjobbet är klart. Färg till pannrummet är införskaffad så det är bara att måla på!

Lekrummet är nästan färdigspacklat, tapeter, taklister, golv och färg inköpt så vid tillfälle ska även det bli gjort. Förhoppningsvis kanske vi kan få det gjort innan jul. Kliar lite i fingrarna att få fixa till det. Konstaterade att det är det enda rummet i huset där det inte finns några "färdiga" mallar för hur det ska fixas, möbleras osv. Alla andra rum har vi ju "bott" i innan de har målats om/renoverats. Självklart finns det ju saker som ska in i rummet, men allt plockas dit istället för att man först flyttar ut alla grejer och sedan ställer tillbaka samma saker.

Barnen växer och blir större. John klättrar som en vansinnig nuförtiden, på allt, i allt och överallt... Han har även lärt sig kasta saker, och gör det med kraft och styrka. I morse fick storebror smaka på en hård gummiboll (hundens) med en bjällra i. Rakt i ansiktet, och det gjorde ont. Han gillar fortfarande inte idén med dagis, men det blir iaf bättre (tror jag). Än så länge är det ju fråga om ganska få timmar i veckan, men man fasar ju för det blir om det dyker upp möjlighet till jobb på del/heltid.

Felix han pratar på, som vanligt. Språket har utvecklats enormt i sommar och efter. Han trivs som fisken på dagis och vill inte gärna komma hem när man hämtar.

Nu ska jag ta och göra ett pass i husvagnen. Det ska städas ur lite och tvättas upp sängkläder. Det sägs att man måste göra sådant ibland. Fick dock gå ut och slå på värmen i morse så man slipper frysa häcken av sig. Nåja det blir fint och trevligt när det är klart. Dags att ta itu med dagen.

Senast uppdaterad den 09-09-14 08:19
 
Jobbigt med förskolestarten...
Skrivet av Maria   
09-08-25 21:36

 

John kör Audi hemma på gården. 

Nu har det börjat, allvaret! Sommar "slut" och föräldraledighet slut! John har nu gjort sin inskolning på förskolan och börjat "på riktigt". Vad han tycker om saken är inte så svårt att lista ut. När man kliver ur bilen börjas det. Han klamrar sig fast så hårt han kan i famnen och släpper inte taget. När man ska gå drar den igång... Mistluren som kan få hjärtan att brista! Då gäller det...snabbt iväg och hoppas att det lugnar sig så småningom. Det gör det ju allt som oftast, men tydligen sitter det i, till och från, större delen av förmiddagen. Sedan är det ju lunch och hungrig blir man väl av att vara ledsen och sedan sova, för trött blir man. Svårt när man inte förstår varför man blir lämnad. Tur det än så länge har varit korta dagar, ett par dagar i veckan.

Förskolan har efter sommaren fått nya lokaler. De huserar numera i skolan i lokaler nyrenoverade för ändamålet. Det ser fint ut även om jag tycker det ser lite litet ut. Man skulle väl kunna önska någon form av galler el. dyl. utanför de fönster som ska kunna öppnas. Vissa andra lösningar (vid renoveringen) kan man ju fundera ut om den som har tänkt visste om att det var barn som skulle vara i lokalen. Utomhuset finns det mycket kvar att önska om...det skulle varit klart när barnen kommit tillbaka efter semestrarna, men...ja det beror väl på definitionen av färdigt. Nu finns det iallafall lite staket (saknas dock lite vitala bitar för att barnen säkert inte ska komma ut), lite fjunig gräsmatta, en cykelbana, sandlåda och så har de kunnat ta fram lite uteleksaker och cyklar. Men det ska nog bli bra med tiden, förhoppningsvis utan några obehagliga incidenter. Synd om personalen som ska arbeta i, och får parera för bristerna i lokaler och utomhusmiljö, de har alldeles säkert nog att göra med barnen ändå.

Nåväl det mesta brukar lösa sig, och även om det dröjer ett tag så tror jag nog att John kommer trivas bra på förskolan. Han har ju snälla och duktiga fröknar som håller koll på honom och de andra, och ser till att de har det bra. Men just nu känns det tungt. Ledsenheten och klängigheten sitter i även hemma. Man blir klart påverkad av att se lillkillen som brukar vara solen själv, snarare likna ett riktigt ihärdigt regnväder, dyster, ledsen och orolig.

Med storebror har det gått bättre, han har börjat på "stordagis" och verkar trivas bra. Lite blygt första dagen, men sedan blev han varm i kläderna. Nu vill han inte hem när man kommer och hämtar. För honom har det blivit väldigt viktigt med kompisar, men det är väl den åldern nu.

Ja som sagt, det löser sig väl så småningom, hoppas nästa inlägg blir muntrare.

 

Senast uppdaterad den 09-08-25 22:19
 
Växthuset
Skrivet av Fredrik   
09-08-25 21:40

Växthuset med dess montör
Foto: Maria

Att skaffa växthus är ett beslut som kan få flera möjliga utgångar. Många satsar verkligen på att maximalt utnyttja sitt växthus och sköter det riktigt ordentligt. De som lyckas får fina skördar och möjligheten att äta hemmaodlade grönskaker eller titta på vackra blommor. Andra ser med förtvivlan hur de växter som kom upp så fint en dag slokade för att knappt gå att rädda längre efter bara en dag i solsken utan vatten.

Läs mer... [Växthuset]
 
«StartFöregående1234567NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.