Pojkarna

Välkommen till familjen Gustafsson 

Här samlar vi våra gemensamma sidor och skriver lite sporadiskt av oss för alla som vill veta mer om oss eller läsa om vad vi hållit på med.

Viss fakta finns om hundrasen Siberian Husky och lite fakta om våra egna vovvar.

Läs gärna också om Quadbase BBS som var en av de BBSer som folk ringde till innan man började använda internet i stugorna.

 

Hallå där uppe, nu ÄR gräsmattan BLÖT!
Skrivet av Fredrik   
09-07-11 07:00

Potatislandet har fått nog av regnandet, nu väntar vi på solen!Potatisblasten växer och jordgubbarna har börjat knyta sig sedan över en vecka och de skulle behöva lite sol.

Nu ska jag ta det lugnt med önskandet, för vi vill ha lagom med sol. Inte stekande ökenhetta som senast!

Igår var vi nere vid älven inne i Vindeln för att pojkarna skulle få se lite av forsen. Vi fick bekanta oss med forsen, älven en liten stund innan det kändes som om någon vred på duschen och blötte ner oss. John som satt i vagnen med solsufletten klarade sig bäst från att bli blöt.

Vår utflykt med picknickväskan packad med lunch fick bli på mitt kontor där pojkarna fick roa sig en stund. Med tanke på hur glada de verkar vara över att vara på kontoret så skulle man kunna tro att mitt jobb var ett sådant där riktigt roligt jobb som barn uppskattar. Jag tror nog att när man ska jämföras mot dem som kör lastbil eller traktor, bygger kranar eller monterar rotatorer, kommer mitt jobb att verka väldigt tråkigt.

Med ett hopp om bra utejobbarväder önskar jag alla läsare en regnfri lördag (eller vilken dag ni nu läser detta)!

//Fredrik

Senast uppdaterad den 09-07-18 20:13
 
Lika som bär vid de fyra audiringarna
Skrivet av Fredrik   
09-07-04 22:41

Många säger att pojkarna ser lika ut och här har vi en bild som visar på Felix som liten och på John i ungefär samma ålder med ungefär samma motiv. Avgör själva och vem är det egentligen som är med på den översta bilden? 

 

 

 
Bygget går frammåt och nya bilder
Skrivet av Fredrik   
09-07-04 21:52

Då har semestern kommit och arbetet med husprojektet är i full gång. Nu har den stora högen med matjord minskat kraftigt i storlek och vi har gjort klar för det som ska bli gräsmatta. Vi har fått besök av farmor och Marino som hjälper till.

Några plankor som saknades har spikats upp på utbyggnaden.

John har fått åka traktor och det var en uppskattad övning. Han log från öra till öra.

Titta på de nya bilderna som publicerats under mappen "Sommaren 2009". 

//Fredrik

 

 
Semestern närmar sig!
Skrivet av Fredrik   
09-06-25 21:41

Nu närmar sig semestern och det är bara dagar kvar att arbeta innan det är dags att börja arbeta hemma med allt som inte blivit gjort under våren. Vi tjuvstartar lite genom att i morgon på morgonen hämta hem lite sand till grabbarnas sandlåda som just nu är väldigt tom. Det står bara en ram där i en grop.

Då jag arbetat mycket på annan ort än hemorten har väldigt mycket blivit ogjort och gården ser ut som en djungel. Vi har börjat med arbetet lite smått, men man behöver en semester för att ta kommandot över växtligheten.

Vi har 10 kubik med matjord som nu också ligger och väntar på att få fördelas ut över det katastrofområde som var byggplatsen för utbyggnaden förra året. Med denna jordhög hoppas vi att det är möjligt att ta kontroll över kaoset genom att täcka över det värsta i form av gropar, stenar och överbliven sand från bygget.

På baksidan inväntar mycket sandlastande inför kommande år där det i en framtid ska bli en uteplats. Vi ska försöka markera ut det området på ett bra vis så att resten som inte ska bli uteplats kan göras klar.

Helt plötsligt känns semestern ganska kort, för vi vill ju gärna hinna göra en massa saker med barnen också. Förra året var John rätt mycket mindre, men nu när han en springande ettåring blir det nog en sommar utan ro och vila i någon solstol. Storebror som i fyraårspresent fått en cykel kommer nog också att ge oss motion.

Vi har rätt fullt på gården just nu och hoppas att någon vill köpa vår Polar 500GL från -82 som tar plats, annons finns på blocket http://www.blocket.se/vasterbotten/Polar_500GL__82_22107455.htm?ca=2&w=1&last=1

//Fredrik 

 

 
Ett år idag!
Skrivet av Maria   
09-06-06 16:22

 

Ja må han leva, Ja må han leva, Ja må han leva uti hundrade år!!! Idag fyller han ett år vår minsting John och dagen till ära bjöds det lite presenter och en tårta. En sprallig ettåring som numera promenerar runt hela tiden och gör hyss Smile

Tyvärr inleddes födelsedagen med en lååååååååååång natt. Orsak: Krupphosta! Runt 01.00 åkte Fredrik hemifrån med John till akutmottagningen på NUS. Efter att ha fått lite hjälp och medicinering för att underlätta för lillen återvände de hem och var hemma strax efter fem på morgonen. Hemma var Felix (också med krupphosta...) och jag och försökte sova lite. Tror att sovtidsräknaren stannade på runt tre timmar för hela natten.

Vi har dock hunnit med en långpromenad hela familjen med hundarna. De två slagna hjältarna John och Felix fick åka varsin vagn och verkade nöjda med det.

 
«StartFöregående1234567NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.