Pojkarna

Välkommen till familjen Gustafsson 

Här samlar vi våra gemensamma sidor och skriver lite sporadiskt av oss för alla som vill veta mer om oss eller läsa om vad vi hållit på med.

Viss fakta finns om hundrasen Siberian Husky och lite fakta om våra egna vovvar.

Läs gärna också om Quadbase BBS som var en av de BBSer som folk ringde till innan man började använda internet i stugorna.

 

Regnet det bara öser ner
Skrivet av Maria   
09-05-06 08:29

Felix har hittat undertecknads gamla leksaksparaply från tidigt 80-tal, fungerar fint som parasoll i solskenet.

Ute öser regnet ner...inne envisas en jättetrött John med att han inte är trött och inte behöver sova. Besvärligt det där, när det börjar bli gränsfall för att man behöver sova både på förmiddagen och eftermiddagen. Närmare två timmars gnäll och halvsomnande tog det innan han slutligen slappnade av.

Tanken var att idag skulle skorstenen komma upp, men som vanligt så verkar vädrets makter ha helt andra åsikter i frågan. Regnet som skulle ösa från ovan redan i måndags, dök upp först igår eftermiddag och det verkar inte vara på övergående ännu. Vi får helt enkelt vänta på bättre tider. Men ibland känns det som om allt rörande utbyggnaden är drabbat av en oerhörd motvind (bildligt talat). Å den positiva sidan sett så traskar det på i en långsam men ändå framåt hastighet inomhus. Jag har tagit mig i kragen och påbörjat spackling av halltak och väggar. Lite bättring kvar där och så är det dags att slipa av ojämnheterna. Sedan är den stora frågan: Tapet, måla eller både och?! Just nu vandrar tankarna i riktning tapet på "långväggen" man ser från vardagsrummet och måla övriga. Kortväggen mot pannrummet är inte många kvadratcentimeter stor när alla plåtar och dörren är på plats. Kortväggen mot den framtida uteplatsen kommer inom okänd framtid att bli motsvarande liten yta eftersom det ska in en dörr där. Långväggen mot vardagsrummet kommer antagligen få en klädhängare/hatthylla och blir därmed utsatt för allehanda smuts och kommer dessutom inte att synas. Men vi får väl se.

 

John fikar lite mellanmål ute i det fina vädret, han önskar bara att han skulle få krypa runt på marken istället för att sitta i vagn.

Helgen som har varit tillbringade vi utomhus. Det var riktigt fint väder och närmare 20 grader varmt, så lusten att sitta inne fanns inte. Det är härligt när man kan vara ute, glömma bort tiden och bara pyssla på med allehanda ting. Vi har rensat upp en del skräp från bygget som har tinat fram från snön. Nu är släpet fullastat och vi väntar bara på en lämplig dag när återvinningen är öppen för att tömma av det. Vi hann även med att röja ur förrådet på gården en del. Det blev MYCKET skräp och 3 flyttkartonger som ska få följa med på loppisen uppe i Hällnäs nu på lördag den 9 maj. Förhoppningsvis blir vi av med en del där. Har även röjt ur en del inomhus som vi inte heller behöver spara och förvara i en massa år till. Egentligen är jag inte så mycket för att spara saker, men det knepiga är när det är fullt användbara saker som man inte egentligen vill kasta bort. Nåja hoppas loppisen löser en del av problematiken, över 30 utställare borde dra en del besökare och potentiella köpare för sådant som inte jag/vi längre behöver.

Tänkte kommentera mp3-böcker och internetshopping så där "från ingenstans". Har senaste tiden ägnat mig åt litteratur i ljudboksform. Helt fantastiskt smidigt när man gör andra saker. Det bästa är att man i moderna mobiltelefoner kan lyssna på dessa utan att behöva skaffa ytterligare en pryl som ska köpas, förvaras, underhållas osv. Lätta att köpa är böckerna också, leveranstid: Så länge det tar att ladda ner dem från butiken. Även några lovord till moderna postorderföretag. Lätt att beställa, Snabba leveranser och ofta leverans direkt i brevlådan/vid dörren. Fick crocsskor till pojkarna i brevlådan igår, beställda för 2 dagar sedan, betydligt billigare än i vanlig butik och dessutom en "roligare" modell. Föredrar annars att köpa vissa saker direkt i butik, men vet man vad man ska ha och dessutom väljer nätbutik med omsorg så är det ibland en fördel att näthandla. Toapapper t.ex, hur kul är det att köpa en stor bal i affären och så ska man dessutom fylla upp hela bilen med den för att få hem eländet. Nödvändigt JA, kulfaktor INGEN. Men...man kan beställa mycket sådant på nätet...toapapper, dammsugarpåsar, tvättmedel, diskmedel och annat som jag inte ser nyttan med att åka till affären för att handla.

Ska nog skriva en rad om bygget också, men det får bli "Om huset" istället.

Senast uppdaterad den 09-05-06 09:30
 
Permafrost och finbesök
Skrivet av Maria   
09-04-04 22:12

 

Ute börjar snön så smått töa bort cm för cm. I frysen är det en helt annan femma, eller åtminstone var det en helt annan femma...onsdagen gjorde jag slag i saken. Har funderat på det länge och allt eftersom permafrosten har frysit sig tjockare och tjockare har jag dragit mig för att ta tag i det och frosta av eländet. Helt plötsligt fanns inspirationen, så ut med allt i frysboxen, stäng av frysen, öppna dörren och titta på när det smälter. Nu är det gjort, hoppas det dröjer tills nästa gång.

 

Samtidigt som frysavfrostning pågick hade vi finbesök i fågelbordet. Herr Ekorre brukar hälsa på under förmiddagarna, emellanåt har han Fru Ekorre och en liten med sig. De är rätt söta! Fåglarna verkar konstigt nog inte heller särskilt brydda över att de har sällskap.

Igår (fredag) passade vi på att baka en äppelsmulpaj jag och Felix efter dagis. Det var poppis att få skära äpple med en riktig kniv. Pajen blev god och trots att Felix inte är så förtjust i fikabröd så åt han ändå en bit när den var klar. John fick kalasa på en halva delikatessbröd med smör och ost. Han var nöjd och glad med det.

Idag har vi varit en vända till förrådet och hämtat hem nästa storlek i kläder till John...Hittade lite leksaker och skulle egentligen även haft med oss en låda med skor tillbaka, men den fanns inte i förrådet, så då finns den antagligen redan hemma. Misstanke: Den står under trappen i den obeskrivliga röra som huserar där (tänk bombnedslag...eller ännu bättre, geografisk plats för upprepade provsprängningar). Nåja får göra en arkeologisk utgrävning vid tillfälle...snopet att den inte var i förrådet bara. Annars hade jag ju kunnat leta den hemma tidigare, men jag var så säker!

Imorgon ska det städas lite (eller så mycket det hinns med) annars knackar väl damerna från "Rent hus" på snart. Nehejdå det är faktiskt inte så illa, jag tror att vi skulle få godkänt ändå. Lite stök och elände får man räkna med när man envisas med att bygga om och bo på samma ställe. Skulle helst vilja skräpa klart i vardagsrummet innan det blir någon "större" städning, annars får man göra om allt direkt. Men det finns ju fler rum som behöver lite översyn. Ska försöka intressera Felix för att hjälpa till i hans rum iaf.

Det får nog räcka som betraktelse denna gång. Har en hel drös med tankar och åsikter som säkert skulle behöva vädras, men det är lite tråkigt att vara en oförbätterlig gnällspik varje gång, så jag besparar er denna gång och sätter punkt här.

 

"Kor kan inte cykla"

"Nej men det är ju därför jag vill lära mig"

 

Senast uppdaterad den 09-04-04 22:37
 
«StartFöregående1234567NästaSlut»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright © Maria och Fredrik Gustafsson 2002-2008. Texter och bilder är skyddade av upphovsrättslagen.